Vyhledávání


Kontakt

Music bar Barbar
Okružní 13 (u divadla)
Bruntál 792 01

+420 554 212 223
+420 603 493 965

E-mail: bowbachg@seznam.cz

Přidejte se k Nám

na FACEBOOKU

 

21.11.2009 "PRELUDIUM" - Praha + "SPIDER X" - Frýdek-Místek

22.11.2009 10:46

Kapela PRELUDIUM  z Prahy vystupuje pravidelně na nejrůznějších scénách od roku 2003. V její tvorbě se mísí tradiční i novější prvky metalu, gotiky a rocku.  Důraz je kladen na originalitu a instrumentální propracovanost.

Písničku Fight for Your Life, pocházející z minialba The Show, odvysílalo rádio RockZone v rámci pořadu Andělská dvacítka. Kapela byla také recenzována v časopisech Rock&Pop, Spark a Rockshock.

Formace letos dokončila klip k songu Lettin' Go, který byl zařazen do hitparády Alternativa TV.

Ukázky tvorby a další info o kapele najdete tady: https://bandzone.cz/preludium

Vznik kapely SPIDER X  se datuje do konce 90 let. U jejího zrodu stáli zpěvák René Trebuna, kytaristé Marcel Škoda a Libor Bielý, kterého následně vystřídal Vladimír Beňo, baskytarista Martin Merta a bubení Milan Marek. V letech 90-91 kapela fungovala jako ryze zábavová formace, která hrávala klasiku heavy metalu jako je Judas Priest, Kiss, Vitacit, Titanic, Ozzy Ozbourne, Scorpions, Twister Sister a jiných hudebních celebrit.
V roce 91 se kapela rozpadla díky stylovým neshodám uvnitř.
Malý comeback kapela zkusila v roce 95, kdy zpěvák René Trebuna a kytarista Vladimír Beňo sehnali k sobě vynikajicího basového kytaristu a stávajícího bubeníka Pavla Matějíčka.V té době vznikl materiál pro dvě vlastní skladby "Mám rád Chlast" a "Hrajem Dál", která určila název debutové desky.CD vychází o 13 let později.

Koncem roku 2007 si Spider´x zahrál na Rockových vánocích s kapelami Doga, Salamandra a Traktor.
Začátkem roku 2008 dotočil CD již ze stávajícím bubeníkem Matějíčkem a v současné době připravuje koncertní verzi CD.V roce 2008 po neshodách zustává v kapele jen Trebuna a Matějíček na bicí ostatní členové byli nahrazeni a do kapely to vneslo nové tvrdši kytary a taky spěvnější refrény.V roce 2009 už kapela hrála na spoustě akcích taky s Horkýže slíže a roztočila nové CD.Na kytaru hraje Tom Ružička a Marcel Škoda a basu tvrdí Martin Pavliska.

Další info na:  www.bandzone.cz/spiderx